Cześć. Odkryłem u siebie dziwny nawyk/problem. Przestałem odczuwać sytość - nie ważne ile zjem, w głowie dalej mam myśli o jedzeniu. O ile w tygodniu podczas kontrolowania kalorii (okolo 2100 z rotacja w 2500 DT i 1800 DNT) nie mam z tym problemu bo dopycham sie np. cola zero, to na przykład w weekendowe wypady do domu gdzie czasem zapominam [...]
Płeć : mężczyzna Wiek : 18 Waga : 92 Wzrost : 188 Cel to zdobycie 98 kg do marca więc zastosowałem nadwyżkę bilansu kalorycznego dietę stworzyłem po raz pierwszy więc czekam na komentarze i ewentualne poprawki. Z góry dziękuje za opinie Pozdro Aby utrzymać wagę Kalorie 3709.87 Aktywność w ciągu dnia : średnia Uprawiany sport lub inne formy [...]
ALPHAMINE to mój pierwszy spalacz, szczerze mowiac waga mi nawet nie drgnęła. Nie wprowadziłam jakiejś radykalnej diety, odzywiałam się zdrowo. Żadnych słodyczy, zdrowe nie przetworzone produkty, ograniczałam węglowodany, przestałam słodzić, żadnego masła, majonezu - żadnych dodatkowych zbędnych kalori. Cwiczyłam regularnie starałam się codziennie [...]
Witam, poczytałem trochę tematów i doszedłem do wniosku, że przetworzone produkty typu wędliny są niedobre dla mojego rodzaju budowy (ektomorfik) Mam więc pytanie do osób, które się na tym bardziej znają. Czym mogę zastąpić wędliny, jakimiś pieczeniami itp? Dodam, że bardzo nie lubię ryb : )
Witam .Proszę o ocenę jadłospisu - czy jest coś co mogę zamienić na mniej przetworzone produkty? Dodam tylko że bez gainera nie jestem w stanie zjeść ilości potrzebnego pokarmu dziennie ,dlatego chciałbym go nie usuwać z diety. /SFD/Images/2016/5/22/bd006e73fd4f4009b2207d53e0824943.jpg
Witam serdecznie. Moje pytanie brzmi, kiedy najlepszą porą dla mojego organizmu będzie spożycie gainera? Przed treningiem, po treningu czy może raczej rano do śniadania. Nie prowadzę żadnej diety po prostu staram się jeść nie przetworzone produkty w większej niż dotychczas siłowni i chciałbym się doładować lekko gainerem Moim celem jest delikatne [...]
napisałem ten post choć wiem że jest ich tu pare ale żaden(przynajmniej ja nieznalazłem)nie jest tak dokładnie opisany jak ten WITAMINY A I B1 WITAMINA A Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931 a od 1947 witaminę A [...]
Witam Wszystkich. Tekst jest długi i z pewnością znajdziesz tutaj odpowiedzi na swoje pytania. Przesiedziałem wiele godzin nad tym, by artykuł był napisany przejrzyście i prostym językiem, byś go w pełni mógł zrozumieć i pojąć, więc wykorzystaj tę chwilę i przeczytaj go. Dziękuję, miłego czytania. W artykule tym podam sposoby pozbycia się [...]
Zapraszam do dyskusji Cera od kuchni Być może jednak jedzenie wpływa na skórę w pośredni sposób. Dr Loren Cordain, specjalista zdrowego żywienia z Colorado State University zauważa, że ani u Ache, ani u Kitawańczyków nie wykryto przypadków cukrzycy, a na ich tradycyjną dietę składały się w 70 proc. minimalnie przetworzone rośliny oraz mięso i [...]
Podstawy układania diety Witam. Ze względu na to, że powstaje wiele diet błędnych w których ilość kcal, btw i co najczęściej się zdarza tłuszcze i warzywa są w okolicach treningowych napiszę gdzie co powinno się znajdować aby było ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy [...]
Witam, artykuł ten ma na celu pomóc każdej osobie, która zaczyna przygodę ze zdrowym odżywianiem i to nie ważne czy celem naszym jest redukcja czy budowa masy mięśniowej czy „tylko" poprawa stanu zdrowia przez zdrowe odżywianie, a więc zaczynamy ? Nim przejdziemy do układania naszej diety potrzebne są nam następujące dane i wiadomości : - wiek, [...]
Ciąg dalszy mini serii „...jakie wybierać? Z czego czerpać?” dziś o białku, które produkty są wskazane, bez których nie można się obejść, skąd czerpać biało kształtując naszą sylwetkę? JAJA: /SFD/2016/12/9/5e0e6180d2924841a287b774342fd6b8.jpg Znam ich sprzymierzeńców, ale też są wrogowie, bo cholesterol, bo za dużo jeść ich nie wolno, bo [...]
Witam. Czy produkty typu: kisiel,budyń,galaretka,Skyr owocowy itp. Z dobrym składem, bez konserwantów, barwników, cukru, tłuszczy utwardzonych. To produkty wysoko przetworzone ? Czytałam, że produkty wysoko przetworzone zwykle zawierają te elementy i gdy sprawdzałam budyń to wyskoczyło, że jest wysoko przetworzony, ale gdyby wybrać taki z dobrym [...]
witam. mialbym do was kilka pytan: 1. w jakim procencie mineraly z pozywienia zostana przyswojone przez organizm? np. mam produkt, w ktorym jest 300mg magnezu w 100g, zjem go 100g, ile magnezu +- zostanie przyswojone? 2. czy jezeli np. ziarno amarantusa ma zawartosc witamin i mineralow na poziomie X, to czy maka z amarantusa rowniez bedzie mial te [...]
Witam, od momentu otwarcia siłowni po pademii postanowiłem zrobić 1.5 miesięczna redukcje. Mam ok 12% tkanki i aktualnie jestem na 2300kcal dziennie przy czym spożywam ok 170g białka, 90g tłuszczy i ok 250g wegli. Czuję się na takiej diecie świetnie mimo że jest to mało kalorii. Spałam ok 0.6kg masy na tydzień, lecz mam dosyć duży problem, [...]
Więc tak przychodzę z pytaniem o zasadę 80/20. Co powinno znajdować się w 20% ? Taki kupny hummus masło orzechowe skyry smakowe czy domowe ciasto na bazie jaj mleka ciemnej mąki owoców czy inne podobne produkty które stricte słodyczami czy fast foodami nie są a jakoś strasznie przetworzone chyba też nie więc gdzie powinno się je zaliczyć ?
Wielu ćwiczących wie jak wielka role odgrywają witaminy i minerały w codziennej diecie. W niniejszym artykule chciałbym wam przybliżyć nieco role witamin w diecie. WITAMINY A I B1 WITAMINA A Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w [...]
Z pewnością kazdy z was chciał kiedys poprawić ,jakis element rzemiosła piłkarskiego,lecz nie wiedział jak się za to zabrać pisząc tą prace mam zamiar wam w tym pomóc ,w osiągnięciu wyznaczonych celi,rozwoju piłkarskim.Stworze fikcyjną(ynternetową ) postać ,model na podstawie którego będzie wam lepiej wczuć się w świat trenigu. Mojim [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]